Werkwijze

Een ontwerp voor je leefruimte, kantoor of horecagelegenheid is iets heel persoonlijks.

Daarom vind ik persoonlijk contact en heldere afspraken heel belangrijk.

ALGEMEEN
Intake

Eerst voeren we een vrijblijvend gesprek waarin alle wensen, plannen en eisen die er zijn worden besproken. Ik zal luisteren, meedenken en een beeld vormen over wat de stijl en vorm zou moeten zijn van het ontwerp.

Plan van aanpak en ontwerp

Vervolgens maak ik een plan van aanpak dat bestaat uit een voorstel op maat en een offerte.

Als de offerte akkoord is begint het ontwerpproces. Aan de hand van onze gesprekken en afspraken maak ik, indien gewenst, een moodboard. Daarna volgen 2D- en 3D-ontwerpen, deze kunnen zowel digitaal als handmatig zijn.

WERKWIJZE_IRIS_FIANEN2
WERKWIJZE_IRIS_FIANEN3
Realisatie

Als het ontwerp helemaal klaar is bespreken we samen hoe het uitgevoerd moet gaan worden. Ik heb een breed netwerk van vakkundige en betrouwbare mensen die je kunt inschakelen. Natuurlijk kun jij ook de regie in handen nemen door zelf aan de slag te gaan of vakmensen te zoeken voor het uitvoeren van de plannen.

Indien gewenst kan ik het gehele realisatieproces begeleiden.

Van het afbreken van de huidige ruimte tot aan het uitzoeken van meubels en accessoires. Door het proces van dichtbij te begeleiden kan ik nog bijsturen waar nodig. Door samen het hele project te volgen en te bespreken zal er tot in de details een prachtig resultaat uitkomen

PARTICULIER

 

Een ruimte waarin je je prettig voelt, om in te wonen of te werken. Ik kan je daarbij helpen. Door te luisteren, te onderzoeken en me te verdiepen in jou als persoon en de ruimte waarom het gaat. Ik bied je maatwerk; een advies of een in detail uitgewerkt plan.
Een interieur ontstaat niet van de een op andere dag. Je verzamelt door de tijd heen meubels, kunst en andere objecten. Ik vind het belangrijk om jouw persoonlijke spullen een plaats in het interieur te geven, zodat de ruimte een eigen karakter krijgt of houdt. Door out of the box te denken kom ik met verassende oplossingen en ontwerpen. En waarschijnlijk is het wel net datgene waar je al die tijd naar op zoek was. Jij als persoon en de ruimte staan altijd centraal en zijn leidend in het ontwerp.

ZAKELIJK
Horeca

 

Doordat ik jarenlang in verschillende horecagelegenheden (restaurant, (eet)café, poppodium) gewerkt heb, weet ik precies wat in deze interieurs werkt. Een mooi, sfeervol interieur alleen is niet genoeg. De praktische zaken die in een horecagelegenheid aanwezig moeten zijn zoals opslag, afzetruimte wegen even zwaar als de sfeer. Ook mijn ervaring als kok gebruik ik om al dan niet in overleg met de chef tot een functioneel ontwerp van de keuken te komen.

 

Kantoor of winkel

 

Bij het ontwerpen van bijvoorbeeld een kantoor of winkel is mijn horeca-ervaring een pre. Het gaat er uiteindelijk altijd om dat een werkplek werkt voor de mensen die er gebruik van maken.